Over ons

Van Gils Haardhout is het bedrijf van Rick van Gils.
Al vanaf mijn 11e ben ik bezig met het maken en verkopen van openhaardhout. Wat begon met de bijl en hout uit de bossen van familie, groeide langzaam als hobby uit naar een passie voor alles wat met bomen en hout te maken heeft. Ondanks een studie werktuigbouwkunde en daarna een baan in de techniek, bleef de passie voor hout boeien. Ik was bijna elke avond en in de weekenden bezig met hout of machines om hout te bewerken.

In 2015 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, om het bedrijf verder te laten groeien.
Omdat het bedrijf te groot werd voor de tuin van mijn ouders, zijn we in 2018 verhuisd naar onze huidige locatie in Helvoirt.
Tot 2021 heb ik in loondienst gewerkt als technisch tekenaar, maar vanaf januari 2022 heb ik de sprong gewaagd en ben ik volledig voor mezelf gaan werken.

Het gebruik van lokaal hout vind ik erg belangrijk, daarom werk ik ook niet met tropische houtsoorten. Al mijn hout komt voornamelijk uit Nederland, heel soms uit Belgiƫ.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat alles in eigen beheer gebeurd, zodat ik maatwerk kan leveren en flexibel kan zijn naar klanten toe.

stammen zagen
Blokken haardhout
Blokken haardhout gemengd loofhout