Openhaardhout

Van Gils Haardhout levert haardhout aan particulieren en bedrijven. Wij verwerken het haardhout zelf waardoor we de kwaliteit kunnen garanderen. Of het nu gaat om netzakken, losgestort hout of blokken om zelf te kloven: Bij van Gils Haardhout bent u aan het juiste adres!

Houtsoorten

Eiken

Eiken is een harde, taaie houtsoort die erg veel warmte afgeeft. Het nadeel van eiken is dat het wat lastiger aan te maken is. Daarom adviseren wij altijd om eiken te mixen met het gemengd loofhout, zodat je het eiken kunt gebruiken voor maximale warmte, en het gemengd loofhout voor het vlammenspel.

Gemengd loofhout

Dit is haardhout bestaande uit een mix van loofhoutsoorten zoals es, els, berk, esdoorn, acacia, kers, iep, beuk etc. Eigenlijk alle loofhoutsoorten met uitzondering van wilg en populier. Ook dennen- of sparrenhout zit hier niet tussen.

Producten

Losgestort

Dit is zoals de naam al zegt, gekloofd haardhout in losse vorm. De prijs is per kuub. De blokken zijn standaard ongeveer 25 cm lang en netjes gekloofd tot handzame stukken. Dit hout is droog te koop maar kan ook vers geleverd worden, dit scheelt in prijs.

Netzakken

Netzakken zijn ideaal voor een avondje stoken. Er zit voldoende hout in voor één of twee avonden. Ook is het
voordeel dat deze zakken het hout makkelijker te dragen maakt. Netzakken bieden wij in 22 liter (de bekende maat van de bouwmarkt) aan en in 40 liter.

Blokken

Deze blokken zijn ideaal als u het leuk vindt om zelf te kloven. De blokken zijn standaard op ongeveer 25 cm lang gezaagd. Tips nodig bij het kloven? Wij helpen u graag!

Staat hierboven niet wat u zoekt op het gebied van haardhout? Bijvoorbeeld een speciale lengte, specifieke houtsoort of iets dergelijks? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden.

stammen zagen
Blokken haardhout
Blokken haardhout gemengd loofhout
stammen hout
Los gestort haardhout
Los gestort haardhout
netzakken haardhout
zakken haardhout
zakken haardhout
netzakken aanmaakhout
Blokken gemengd loofhout
100 cm lang gekloofd hout